MenuSubmenu

Klusweekend Gruebenhuette 2015

Locatie: (Gruebenhuette 2512m, Berner Oberland, Zwitserland (kaart, zie ook: www.gruebenhuette.ch)

Aantal deelnemers: 5 tot 9

Aantal dagen: 3

Datum: vrijdag 2 oktober 17:00 tot maandagavond 5 oktober

Kosten: 20 tot 40 euro

Wie: alle USACers die 4 uur (in gidsjestijd) kunnen aanlopen met bepakking op een alpien wandelpad, C1 is dus geen eis. Bij te veel aanmeldingen maakt de bivakcommissie een selectie.

Opgeven: Geef je voor maandag 7 september op door een vakantiefoto te sturen naar bivak@usac.climbing.nl. Geef daarnaast aan of je een rijbewijs (en misschien een auto) hebt en beschrijf kort je wandel/alpiene ervaring. Een reisverzekering met bergsportdekking is natuurlijk een vereiste.

Hoogalpien klussen

In de uitlopers van het Berner Oberland, tussen Aarslucht en Grimselpas, bevindt zich een wilde en verlaten gletsjerkom: de Gruebenkessel. Op de toppen rond de kom bevinden zich tal van routes (waarvan er 3 in "100 schönste touren" staan!). Er is klassiek alpiene rots, sportklimmen, alpien sport, trad en zelfs toerskiën en boulderen schijnen tot de mogelijkheden te behoren.

Temidden van al dit alpiene rotsgeweld ligt een groot bivak: de Gruebenhuette, in het bezit van de Academische Alpenclub Basel (een Zwitserse zustervereniging dus). In 2005 is deze onbemande hut uitgebreid en opgeknapt, maar onderhand hebben de strenge winters en hete zomers hun tol geëist: de schoorsteen is kapot, het waterreservoir is gescheurd, toegangskabels zijn geknapt en het huttenpad is vervallen. Hoog tijd dus om de boel eens onder handen te nemen. Onder leiding van huttenwaard en berggids Daniel Silbernagel (bekend van de Topoführer gidsjes) gaan we twee dagen aan de slag.
Foto's: Victor Dagnelie